Podujatia a udalosti

Ľviv Data Science Summer School

O letnej škole

Ľvivská letná škola výpočtovej techniky je nová iniciatíva vzdelávacieho charakteru od programu výpočtových technológií Ukrajinskej katolíckej univerzity. Účastníci Letnej školy sú študenti magisterského, postgraduálneho štúdia, mladí profesionáli, ktorí si osvoja dôležité metódy a nástroje výpočtovej techniky.

V tomto roku škola sa bude zaoberať technológiami vedeckej sféry o dátach. Analýza dát a veda o dátach sú dôležitými aspektmi rozvoja modernej informatiky, ktoré idú nad rámec informačných technológií. Trh práce v tejto oblasti sa vyvíja veľmi rýchlo – existuje mnoho nových start-upov, ktoré sa objavujú  každý mesiac po celom svete a používajú vedecké metódy o dátach rôznymi spôsobmi, zatiaľ čo väčšina prestížnych univerzít pravidelne otvára nové školiace programy vzťahujúce sa k tejto oblasti.

Všetky žiadosti o účasť musia byť podané do prvého  júna. Miesto konania – Ukrajinská katolícka univerzita, Ľviv, Ukrajina.

Vyučovací jazyk  – angličtina.

Výcvikový program

Hlavným cieľom Letnej školy je poskytnúť praktické znalosti z vedy o dátach. Školský program bude zahŕňať nasledujúce fázy: počas prvej etapy účastníci absolvovujú úvodné kurzy, ktoré ich oboznámia s hlavnou témou školy. Počas druhej etapy študenti sa zúčastnia kurzov zameraných na prax. Študenti sa môžu zúčastniť maximálne troch kurzov z ponuky. Tretia fáza bude venovaná práci na projektoch. Témy prác budú poskytnuté projektovými manažérov: lektormi školy, zástupcami IT spoločností a ďalšími partnerskými organizáciami. Projektová práca je aplikáciou predtým získaných znalostí a zručností. Tímy vystúpia so svojimi projektmi a výsledkami na konci tréningu.

Termín konania: 10. – 23. júl

Miesto konania: Kyjev

Website: http://cs.ucu.edu.ua/en/summerschool/

Cena: zadarmo

chabanenkopp

Pridať komentár

Kliknite tu pre pridanie komentára

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *