Produkty

МINERFIN

Názov spoločnosti: MINERFIN
Značka: MINERFIN
Profil: železničná doprava, správa a realitné služby, vývoz ferozliatin
Webová stránka: http://www.minerfin.sk/

Spoločnosť MINERFIN bola založená 31. augusta 1995. V čase jej založenia hlavné obchodné aktivity spoločnosti zahŕňali vývoz ferozliatin a žiaruvzdorných materiálov zo Slovenska do susedných krajín (Česká republika, Ukrajina) a dovoz oceľových plechov, najmä z Ukrajiny. Spoločnosť rozšírila svoje podnikateľské aktivity na Ukrajine, čo viedlo k založeniu „Spoločného podniku ZŽRK“ s Fondom národného majetku Ukrajiny v roku 1996, ktorý sa v minulom roku premenoval na „ZŽRK“. Táto spoločnosť sa sústreďuje predovšetkým na ťažbu železnej rudy.

Od roku 1998 je hlavným produktom firmy MINERFIN železná ruda vyrábaná spoločnosťou ZŽRK, ktorá pomohla spoločnosti posilniť svoje pozície na európskom trhu. Železná ruda, strategická surovina pre metalurgický priemysel, bola vyvezená z Ukrajiny na slovenský trh a na trhy susedných krajín, ako sú Česká republika, Poľsko, Maďarsko a krajiny bývalej Juhoslávie.
Ďalším strategickým krokom spoločnosti MINERFIN bolo získanie väčšiny akcií spoločnosti EX IM TRANS (Ukrajina) v roku 2006, čo značne posilnilo jej kapitál.
V roku 2012 sa spoločnosť rozhodla rozšíriť svoje portfólio dcérskych spoločností. Výsledkom bolo získanie 100% akcií spoločnosti Barrandov Lands v Českej republike a väčšina akcií ukrajinskej dopravnej spoločnosti. Ten bol premenovaný na MINERFIN-TRANS.
Kvalita a profesionálny prístup boli vždy prioritou spoločnosti vo svojich aktivitách, čo sa pozitívne odrážalo v opakovanej a dlhodobej spolupráci s obchodnými partnermi.

chabanenkopp

Pridať komentár

Kliknite tu pre pridanie komentára

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *