Podujatia a udalosti

Fórum „Odborníci budúcnosti“: vyhľadávanie

24.septembra 2016 v Kolónnej sále Kyjevskej mestskej štátnej správy sa bude konalo fórum „Odborníci budúcnosti“. Usporiadateľmi sú Kyjevské centrum pre mládež a GoGetters, ktorí  organizujú akciu v rámci odborne zameraného projektu pre študentov „OProfesiách“.

Spoločne s partnermi Fóra – ukrajinským portálom Rabota.ua, nakladateľstvom „Škoľaryk“ („Školák“), štúdiom dekorácie „Ptaška“ („Vtáčik“) – tím Kyjevského centra mládeže pripravil pre mladých účastníkov mnoho prekvapení. Školáci hlavného mesta na jeden deň odídu do sveta profesií budúcnosti: dozvedia sa o aktuálnych sférach nasledujúcich desaťročí, budú komunikovať s odborníkmi a dostanú praktické rady na získavanie zručností v konkrétnej oblasti.

Počas fóra sa budú konať 30-minutové interaktívne prezentácie v oblasti inovatívnych technológií a profesií (alternatívne energie, umelá inteligencia, vecný internet, spracovanie veľkých objemov dát, virtuálna realita, genetika, personalizovaná medicína, nanotechnológie, atď.). Profesionáli sa podelia so školákmi o svoje znalosti o základných pojmoch z jednotlivých oblastí, vyhliadkach vývoja, spôsoboch, ako získať zručnosti.

Tiež na Fóre bude pripravený Zóna Inovácií, kde si môžete pozrieť ukážky z technologických a vedeckých poznatkov z prvej ruky. Napríklad môžete zistiť, ako funguje 3D tlačiareň, spúšťa sa bezpilotné lietadlo, ako sa dá vyťažiť DNA jablka a viac. Odborníci a podnikatelia vysvetlia školákom, ako používať konkrétny vynález.

Navštíviť podujatie môžu žiaci 8-11tried a ich rodičia.

Kyjevské centrum mládeže organizuje obdobnú udalosť nie prvýkrát, v apríli 2016 sa uskutočnila dvojdňová konferencia „Odborníci budúcnosti“. Vtedy v Národnej pedagogickej univerzite M. P. Drahomanova sa zhromaždilo viac ako 600 kyjevských školákov. Okrem toho, tínedžeri z celej Ukrajiny mali možnosť sledovať dianie na konferencii prostredníctvom on-line vysielania.

Tém pre diskusiu bolo viac, než sa očakávalo, a tak sa organizátori rozhodli urobiť pokračovanie predchádzajúcej udalosti. Niet pochýb o tom, že na nás čaká veľa užitočných informácií, vedomostí a nových známostí. Takže, uvidíme sa na fóre „Odborníci budúcnosti“!

Dátum: 24. september

Miesto konania: Kyjev

Website: http://proprofesii.com/

Cena: zadarmo

chabanenkopp

Pridať komentár

Kliknite tu pre pridanie komentára

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *