Správy

Ukrajinský tím sa stáva jedným z finalistov súťaže Google AdMob Student App Challenge

Ukrajinský tím Turbo Rocket Games sa dostal do finále súťaže Google AdMob Student App Challenge s aplikáciou – Dragon Sim Online. Túto informáciu sme získali z oficiálneho blogu Google Ukrajine.

Súťaž Google AdMob Student App Challenge bola vyhlásená v januári 2016. Všetky tímy museli vytvoriť aplikáciu, ktorá by odrážala ich talent a zručnosti a ktorá bude speňažená prostredníctvom AdMob.

Turbo Rocket Games je nezávislé vývojové štúdio z Kyjeva. Tím pozostáva zo štyroch osôb a tým sú manažér tímu (Vladimír Duchenchuk), herný dizajnér (Yaroslava Girilishena), programátor (Ilya Bakurov), backend developer(Sergey Dotsenko).

Všetci z nich sú študenti Národnej univerzity v Kyjeve Mohyla akadémie, fakulty informatiky. Štúdio vyvíja a vyrába kvalitatívne mobilné simulačné hry.

Finalisti boli vybraní v štyroch regiónoch –  Severná Amerika, Európa / Stredný východ / Afrika, Ázia / Pacifiký región a Latinská Amerika.

Podľa Google analytics bola aplikácia ukrajinského tímu  stiahnutá 500 000 krát, pričom používatelia napísali viac ako 10 000 komentárov.

Každý člen tímu regionálnych finalistov dostane tablet Pixel C a vstupenku na finále súťaže. Víťaz súťaže pôjde na týždenný výlet do San Francisca a navštívi Googleplex (sídlo).